קרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

03/06/2012 | 16:04 | מאת: אריאלה

בהמשך לבדיקת התאמה לניתוח, נאמר לי שיש לי קרטוקונוס, ואי אפשר לנתח. מה אני אמורה לעשות ? לאיזה רופא ללכת? איך לטפל? האם זה מסוכן? אני מרכיבה משקפיים. האם אין שום סיכוי לתקן העיניים?

04/06/2012 | 00:44 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רב, ראשית, אם את מסתדרת עם משקפיים- מצבך טוב ומדובר בקרטוקונוס קל. שנית- עליך להיבדק על ידי רופא עיניים מומחה לקרנית. אם מצבך יציב- דרוש רק מעקב ואין צורך בטיפול. אם חלה התדרדרות במצבך- יש להציע לך טיפול הנקרא קרוס-לינקינג אשר נועד להגביר את יציבות הקרנית. הדבר תלוי גם בגילך. מעל גיל 30 פחות או יותר, הקרטוקונוס כבר יציב בדרך כלל ואינו מתקדם. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס