הקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/05/2012 | 19:52 | מאת: אודי

שלום, הגעתי לרשת עיניים על מנת לבחון האם אני מתאים לניתוח לייזר לשיפור ראייה. לאחר סדרת הבדיקות נכנסתי לד"ר יודייב שאמר לי שאני לא מתאים מאחר והקרנית שלי לא עגולה אלא בצורת קונוס (צייר משולש) ושזה מסוכן עבורי ניתוח. אמרתי תודה ויצאתי. חיפשתי קצת באינטרנט מה זה אומר ,וגיליתי שאכן יש מחלה כזאת כמו בכותרת.מה עליי לעשות ? אני בן 29 מרכיב משקפיים עם צילינדר.האם זה אומר שעם השנים ראייתי תלך ותדעך ? עד כדי צורך בהשתלת קרנית ? ואם זה באמת כך מדוע לא נאמר לי על ידי הד"ר שיש לי בעיה שזקוקה למעקב ובכלל למה הוא לא הגדיר לי את הבעיה ? זה שאני לא מתאים לניתוח זה בסדר אבל אם יש לי בעיה שאני לא מודע לה,אני חושב שצריך לספר לי עליה...

אודי שלום רב, במידה ואכן הנך סובל ממחלת קרנית הנקראית קרטוקונוס בדרגה קלה, יש לשקול טיפול ביולוגי הנקרא CROSS LINKING, אשר מטרתו לעצור את התקדמות המחלה, אם אכן נצפה התקדמות אצלך בעתיד. ההתקדמות של המחלה מתאפיינת בשינוי הדרגתי של דרגת הצילינדר או המספר ושינויים בחדות הראייה. ניתן גם לשקול טיפול חלופי הנקרא השתלת טבעות שמטרתו ליישר את העקמומיות בקרנית שלך. אם ברצונך בייעוץ, ניתן ליצור קשר במספר 3122* ולקבוע אלי תור. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

04/06/2012 | 18:35 | מאת: אודי

תודה אני אבדוק זאת. צר לי שד"ר יידוב לא יידע אותי שיש לי ככל הנראה קרטוקונס (גם אם קל)- נותן תחושה לא טובה של אם אני לא מתאים לניתוח אני לא מתורגם לאלפיי שקלים ואין טעם להתעכב איתי במה יש לי.הוא מצייר לי קרנית בצורת משולש ואומר לי שככה נראת הקרנית שלי ואפילו לא טורח להגיד למה זה ככה ומה זה.תודה שיש גוגל בעולם. בכל מקרה אני מודה לך

מנהלי פורום קרטוקונוס