שאלות לאחר ניתוח קרוסלינקינג

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/01/2018 | 17:59 | מאת: סטאס

עברתי ניתוח קרוס לינקינג בעין שמאל לפני כשנה וחצי. במיפוי קרנית האחרון, יש שיפור של 10k. כלומר מתוצאה של 54 מקסימום ל44 מקסימום. נאמר לי ע"י האופטמטריסטית שלי שהשיפור בתוצאה יכול לנבוע מדמעות. אני מתלבט האם לעשות גם ניתוח בעין ימין. כיוון שבעין ימין אני רואה טוב גם ללא משקפיים, 6/15 לערך. בנוסף יש רגישות בעין שמאל, בעקבות בניתוח דבר שמקשה עלי לשים עדשות סמי סקליראליות שהתאמתי לאחרונה. שאלתי היא האם יהיה שיפור ברגישות בעין שמאל ? והאם תוצאת המיפוי האחרון הגיונית ? כמו כן האם מומלץ לבצע ניתוח בעין ימין בהינתן השיפור שלפי הבנתי משמעותי בעין שמאל. מצרף מיפוי אחרון בהשוואה למיפוי מלפני חצי שנה. בתודה מראש, סטאס.

שלום רב, מבלי לבדוק אותך ולעבור על התיק הרפואי שלך קשה מאוד לתת לך ייעוץ או טיפול. יש לפנות לרופא המטפל לגבי הרגישות בעין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

08/01/2018 | 20:20 | מאת: סטאס

הפניה כאן נעשתה לאחר פגישת ביקורת עם הרופא המטפל. לצערי לרופא אין יכולת לספק לי תשובות. הרופא שניתח הוא מנהל מחלקת עיניים בבית חולים קפלן. הפנתי אליו את השאלות הללו. והוא לא הצליח לספק להן תשובה. לכן פניתי לפורום כאן.

מנהלי פורום קרטוקונוס