עדשות חצי רכות-חצי קשות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

19/04/2012 | 09:16 | מאת: אורי

אני מנסה להתאים עדשות רכות לקרטוקונוס- נכון להיום (לאחר 4 נסיונות) ללא הצלחה... האופטימטריסט הציג בפני עדשות חדשות שהן קשות מבפנים ומסביבן שוליים רחבים רכים. מדובר בעדשה מסוג חדש (וגם יקר). האם כדאי לנסות דבר כזה או שמדובר במוצר חדש שלא ברור אלו בעיות יש לו עדיין? תודה מראש אורי

אורי שלום רב, קיימים סוגי קרטוקונוס להם קשה להתאים עדשות רכות, והעדשות מהסוג החדש אותן אתה מתאר בהחלט יכולות להקל. בברכה, ד"ר עמי הירש

25/04/2012 | 16:11 | מאת: גיא יובל

שלום רב כבר לפני 10 שנים התאימו לי עדשה קשה במרכז ובעלת שוליים רכים. לי באופן אישי היה ניסיון רע עם זה והיו לי המון דלקות עיניים באותה תקופה. הדלקות פסקו לאחר שחזרתי לעדשות קשות רגילות. מזה תשע שנים אני מרכיב שילוב של עדשות קשות ורכות (שתיים בכל עין) וזה שילוב לא רע מבחינתי. העדשה הקשה מונחת על עדשה רכה (אני משתמש בחדשיות). אני משתמש בדמעות מלאכותיות להגנה מפני היובש בעיניים. גיא יובל [email protected]

מנהלי פורום קרטוקונוס