קרוס לינקינג ודרכי טיפול

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

29/02/2012 | 16:36 | מאת: שלום

שלום ד?ר, ברצוני לברר כמה פרטים על צילוב הקרנית ודרכי הטיפול. לפני 4 חודשים עברתי צילוב בעין שמאל בפרוטוקול הישן , הסרת האפיתל עם אלכוהול, חצי שעה הזלפה וחצי שעה טיפול אולטרה. לפני שבועייים וחצי עברתי את אותו הטיפול בעין ימין אך בשיטה שונה , הסרת האפיתל בלייזר 50 מיקרון, חצי שעה הזלפה ו10 דקות וחפול באולטרה החדשני. חשוב לי לציין שעובי הקרנית הוא בעין שמאל 460 ובעין ימין 496. שאלותיי הן: 1.האם הסרת האפיתל עם לייזר עדיף? כי הבנתי מהמנתח שמוסר עוד 5 מיקרון מהקרנית וזה מחליק אותה. 2.האם הטיפול החדשני של ה 10 דקות טוב כמו הטיפול הישן והיחסית מוכר? 3.האם עדיף לעבור ניתוח השתלת טבעות ואחרי זה קרוס לשיפור הקרווקונטס או שזה לא משנה? לפי ההגיון הבריא אחרי קרוסלינקינג הקרנית קשה יותר וכך היא פחות תתישר עם מתיחת הטבעות. תודה מראש ,

שלום רב, אין הבדל בין השיטות כי כמות האנרגיה היא אותה כמות. לא קיים מספיק מעקב (בטווח שנים) אחרי תוצאות הטיפול הקצר. אכן עדיף אחרי קרוסלינקינג לא לבצע השתלת טבעות, למרות שישנם מאמרים המצביעים על תוצאות מעודדות בשיטה זו. בברכה, ד"ר עמי הירש

01/03/2012 | 20:37 | מאת: שלום

1.האם הסרת האפיתל עם לייזר עדיף? כי הבנתי מהמנתח שמוסר עוד 5 מיקרון מהקרנית וזה טוב יותר ועוזר לשיפור הראייה. תודה מראש

מנהלי פורום קרטוקונוס