הידרותרפיסטית - עם מטופל הלוקה במחלה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

19/11/2014 | 15:13 | מאת: הלה

שלום רב, התחלתי לאחרונה לטפל במטופל קשיש הלוקה במחלה -קושי בהליכה,והחזקת גוף- פלג עליון - וראש, אני עובדת איתו במים על שימור טווחי תנועה - בהליכה ,עלייה על מדרגה, עבדוה על חבל - לחיזוק שכמות,ושחיית גב בעיקר - כמובן תרגילים לפלג גוף עליון ותחתון לסירוגין. שאלתי: אילו תרגילים אוכל לתת לו הביתה ? הוא רוצה להתחזק יותר,מגיע לבריכה פעמיים בשבוע לשיעור,ופעם בשבוע לתרגול עצמאי. המטופל גר בדיור מוגן,ומודע לכך שעליו לפעול בהתאם לעומס שהגוף מאפשר לו.תודה על העזרה.המשך יום נהדר

שלום הלה, היות והידרותרפיה אינה נחשבת כטיפול שאליו שולחים הנוירולוגים שמטפלים בחולי המיאסטניה ואין הרבה מודעות לטיפולי שיקום בחולי מיאסטניה למרות שאני מאמין שזה טיפול שיכול להרגיע חולים למרות שאינו מסוגל להשפיע על מהלך המחלה. אני אברר את הנושא אצל חולי המיאסטניה ואחזור לספק לך תשובה. מה שאני רוצה לציין (במידה ואיך מודעת לו) לחולי מיאסטניה אסור לבצע פעילות בבריכה מחוממת היות והחום עלול להחמיר את המחלה.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס