תוצאות בדיקה אנטי אצטילכלורין רצפטור

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

23/05/2013 | 14:01 | מאת: לאה ל

בימים אלו קבלנו תשובה לבדיקת דם שעשה בעלי, הערך שהתקבל הינו 3.9. לבדיקה זו הופנינו לפני ניתוח לתיקון צניחת עפעף. האם תוצאות אלו מצביעות על מיאסטניה גרביס? בנוסף נבדק באיכילוב, בדיקת SF EMG של השריר, בדיקה תקינה ללא עדות לפגיעה בחיבור עצב-שריר. אם אכן מצביעות כיצד היית ממליץ להמשיך בבדיקות / ייעוץ וכו' תודה מראש

שלום לאה, תוצאה של בדיקת דם לנוגדני אצטילכולין שהיא מעל 1.0 מאשרת את המצאות הנוגדנים כנגד קולטני האצטילכולין בדם הנבדק וז"א שהוא חולה מיאסטניה מאובחן. מרגע זה על בעלך להפסיק לבצע בדיקות לאבחנה ולהתחיל לטפל במחלה עצמה. ז"א להתקשר עם נוירולג שמתמצא בטיפול בחולי מיאסטניה ולקבל את התרופות/טיפולים שהוא מציע. מיאסטניה היא מחלה שלא ניתן להירפא ממנה (מחלה כרונית) וכמה שיותר מהר מתחילים טיפול לאחר האבחנה, הסיכוי הוא הכי גדול להשאר בחומרה קלה. הטיפול בנפילת העפעפיים הוא טיפול במחלה שיחזיר את הכוח לשריר שמרים את העפעף ובשום אופן לא בעזרת ניתוח להרמת עפעפיים. אני אצור אתכם קשר בדוא"ל ותקבלו את מלוא העזרה הדרושה.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס