טיפול בפלאסמה פרזיס

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

12/08/2011 | 12:25 | מאת: ענת

שלום משה: התחלתי לקבל טיפול בפלסמה פרסיס,רציתי לדעת כמה זמן אני יצטרך לעשות את הטיפול הזה שמאוד מחליש אותי.האם יהיה שלב שאפסיק לקבל את הטיפול לחלוטין ואשאר רק עם מסטינון?כמו כן רציתי לדעת האם מלבד החולשה של אחרי הטיפול יכולות להיות תגובות שעלולות לבוא אחרי מס' טיפולים כמו החמרה במחלה וכדומה.?כרגע אני מקבלת בנוסף לפלסמה מסטינון 5*60 ופרדינזון 55 מ"ג ליום עם תוכנית להקטנת מינון.

שלום ענת, אם טיפולי פלסמהפרזיס עוזרים לך לשיפור המחלה, כנראה שלטיפול זה יהיה המשך. אין סיבה שהטיפולים יגרמו להחמרה. מה שיכול להיות שהטיפולים לא יעזרו והמחלה תחריף. עלייך לשבת עם הרופאה שלך מדי פעם ולהחליט לאיזה כיוון ממשיכים, איזה תרופות שאינן עוזרות יש להפסיק ואיזה תרופות חדשות לנסות. במיאסטניה כל חולה שונה מרעהו ואין לדעת לאיזה כיוון תתקדם או תיסוג המחלה. הטיפול בכללי במיאסטניה הוא טיפול של "ניסוי ותהיה".

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס