הפחתת תופעות לוואי של מסטינון

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

20/08/2018 | 07:03 | מאת: אורנה קזמירסקי

לכל נוטלי המסטינון שסובלים מתופעות לוואי - אני סובלת רק מכפל ראייה כתוצאה ממיאסטניה גרביס. למרות שהמסטינון עוזר לי הוא גם גרם לי לתופעות לוואי קשות - עקצוצים, תחושת חנק וקושי בבליעה ובדיבור -שהופיעו כשעה לאחר הנטילה וחלפו לאחר שעה. במחקר חובק עולם בפורומים של חולי מיאסטניה גרביס חזרה שוב ושוב ההמלצה לשתות כוס חלב 3 אחוז בעת נטילת מסטינון. מזה כשבועיים וחצי אני נוטלת מסטינון תוך שתיית חלב וראו זה פלא: תופעות הלוואי נעלמו לגמרי. מומלץ בחום לנסות. קל להשגה ולשתייה ומשפר איכות חיים. אורנה

שלום אורנה אחרי למעלה מ 20 שנה שאני עוזר לחולי מיאסטניה . . . . חשבתי ששמעתי כבר הכל. צרי איתי קשר שאוכל לשמוע ממך יותר פרטים על מה שאת מספרת על קשיי הבליעה והדיבור שאת עוברת.

21/08/2018 | 07:36 | מאת: אורנה קזמירסקי

אשמח לשוחח עם כל מי שמבקש לשמוע יותר על המלצתי ועל תופעות הלוואי שלי. אושפזתי באיכילוב 10 ימים, בחמישה מהם נטלתי מסטינון. תופעות הלוואי לא היו בלתי מוכרות למטפלים, אם כי על פתרון החלב שמעו ממני רק בימים אלה. נאמר לי שתמיד טוב ללמוד מחולים. מספרי: 054-7708992

30/09/2022 | 22:21 | מאת: אלעד

היי אובחנתי לאחרונה במאסטניה וגם עם גידול בגודל 1 סמ הייתי רוצה לדעת מה האפשרויות לטפל בגידול ואם יש דרך להימנע מהוצאת בלוטת התימוס יחד עם הגידול

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס