כאבי גב תחתון - תוצאות CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/06/2010 | 18:09 | מאת: קורן רונית

לאחר ששותקתי מכאבים שמקורם בגב תחתון והקרינו על צידי הימני הופניתי לבדיקת CT. הממצאים שנתקבלו הם: ניוון דיסק בין חולייתי עם אפקט ואקום ובלט דיסק היקפי כללי הגורם להיצרות בינונית של תעלת השדרה ולהיצרות פורמינלית קלה משני הצדדים , יותר מימין בגובה L1 L2.בלט דיסק היקפי כללי שגורם להיצרות בינונית של תעלת השידרה ושל הפורמינות משני הצדדים בגבהים L3-L4 L4-L5 עם לחץ על שורשי L4 משני הצדדים יותר משמאל.בגובה L5-S1 בלט דיסק אחורי כללי הגורם להיצרות קלה של תעלת השדרה ושל הפורמינות משני הצדדים. כעת , שבוע וחצי אחרי ההתקף חוזרים אלי כאבים רק אחרי שאני צועדת מעל עשרים דקות רצוף. הפתרון שלי להשען גבית על קיר בתנוחת כסא ולדחוף את הקיר - עוזר. שאלותי: האם המצב המוסבר יישאר סטטי או שיש דבר מה לעשות כדי לתקנו. אני מרבה לשחות אבל עליתי מעט במשקל. מה לא לעשות כדי שהתקף דומה לא יחזור ואם יחזור מלבד לסבול בשקט מה יש לעשות. אלפי תודות . רונית קורן

שלום רונית, המטרה שלך היא למזער נזקים, ז"א שמספר ההתקפים וחומרתם יקטן. שחייה מצויינת, לשמור על משקל תקין, הליכון וכו'

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק