כאבים בעמוד שדרה - פענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/10/2013 | 07:37 | מאת: איריס

שלום רב, הבן שלי בן 18 סובל מכאבים בעמוד שדרה תחתון, נשלח ל- MRI וקיבל את הפענוח הר"מ: סיבת ההפניה: כאב גב. קידמת החוליותD11, D12 יותר נמוכות מהחלקים האחוריים. לוחית הסופית התחתונה של גוף חוליהD11 ולוחיות סופיות של חוליות D12 לא סדירות במיוחד בקידמת גופי החוליות. הודגמו קשרי שמורל בולטות בלוחיות הסופיות וגם ב- .L1 - ו D11, D12 - הממצאים מופיעים גם בצילום של עמוד השדרה.אין לשלול אוסטאוכונדרוזיס ובמיוחד מחלה על שםSCHEUERMANN'S ממצא זה גורם לקיפוזיס ניכר באזור. קיים כנראה מעט לורדוזיס .ניכרת בגלל הקיפוזיס וסקוליוזיס קלה לימין . פרט לכך החוליות תקינות. הקונוס נמצא בגובה.L1 אין עדות לפריצת דיסק. אין עדות להיצרות תעלת השדרה או נקבי העצבים בכל הגבהים. בסיכום: שינויים בחוליות במעבר הטורקו-לומברי כמתואר. בתודה אודה על "תרגום" הממצאים הנ"ל בכדי שנדע לאן פנינו!! תודה איריס

לפי הדו"ח סוג של מחלה ניוונית למרות גילו. שחייה מצויינת, רצוי שפיזיותרפיסט מומחה בתחום יטפל בו. ניתן להתייעץ גם עם אורוטפד ילדים מומחה לעקמת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק