פיענוח mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/05/2013 | 04:16 | מאת: אושרי

שלום אני בחור צעיר שסובל מכאבי גב איזור d8-d12 המקרינים לעיטים לצלע ימין - כאב שורף מאוד חזק ומפריע בתפקוד. בנוסף כאב בינוני - קל בשוק שמאל בנוסף כאב שורף בינוני בגובה d1-2 אשמח לדעת את משמעות ממצאי mri. :צווארי בT2 : אות היפראנטניסים מעט בולט בקדמת החוט אק בחתכים האקסיאליים יתכן ארטיפקטואלי שאינו מרחיב את החוט. Mri גבי : בגובה d8-9 בקע פראצנטראלי לימין עם לחץ על קדמת החוט . בתחתית הקונוס יש אות t2 מעט מוגבר . רוחב התעלה שמור . הבדיקה ללא חומר ניגוד . לאחר מכן זומנתי לבדיקה חוזרת עם חומר ניגוד: ונמצא גם: בגובה d3-7 מודגם ריבוי כלי דם אפידורלים מפותלים מאחור . לאחר הזרקת גודליניום נצפתה האדרה דיפוזיה באיזור זה . בנוסף נצפו אותות זרימה עם ברקמות רקות כולל שרירי הגב בגובה זה . אשמח להתייחסות לכל הממצאים בmri ולהסבר. בדיקה נוירולוגית : כוח שמור , הליכה עם הבהונות ועל עקבים תקינה . רפלקסים תקינים slr תקין . ללא סימני מילאופתיה בmri הגבלתת תנועה בעמוד שדרה בכיפוף לפנים. Emg תקין. חוסר תחושה חלקי בירך ימין . הוסבר לי שניתוח בגובה d8 הוא מורכב מאוד ועם סיכון מאוד גבוהה וכרגע ללא חסר נוירולוגי - ולכן הטיפול המומלץ הוא שמרני . אני כבר שנה עם כאבים , פרקוסט, גבאפנטין, ליריקה , נוגדי דלקות - וללא שיפור - הכאב מחמיר עם הזמן .

יתכן ומדובר בדורל פיסטולה או AV פיסטולה, ז"א ניקוז לא תקין של וריד ישירות לעורק. כדאי שתפנה לנוירורדיולוג בשאלה של צינתור.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק