פריצת דיסק בעמש"צ

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/04/2013 | 14:05 | מאת: יובל

שלום, אני גבר בן 37, אשר סובל מכאבים חזקים באזור הצוואר וגב עליון (בין השכמות) בזמן שכיבה/שינה. לפני כשנה וחצי אובחנתי כסובל מפריצת דיסק צווארי C5-C6 עם לחץ על השק השק הטיקלי. מבחינה קלינית אין חסכים נוירולוגים. פניתי למספר רופאים מומחים אשר אחד מהם אמר שאני חייב ניתוח והאחרים טענו שהכאבים הם לא לבטח ממקור הדיסק. איכות חיי נפגעה מאד וניתן להגיד כי אינני ישן בלילות כמעט בכלל עקב כאבים אלו. חשוב לציין כי בזמן תנועה ופעילות הכאבים חולפים. חשוב לציין כי ניסיתי טיפולים שונים ומגוונים כולל תרופות נוגדות כאבים שעד היום אני נוטל כי אחרת הכאבים הם בלתי נסבלים, אך שום דבר לא באמת העביר או שיפר בצורה משמעותית את הכאבים. שמעתי שיש בדיקה אשר נקראת "דיסקוגרפיה" אשר יכולה בוודאות גבוהה לומר האם מקור הכאבים הם עקב פריצת הדיסק או לא. אשמח לשמוע את דעתך בנושא

אני לא חסיד של דיסקוגרפיה. האם בצעת שאיבת דיסק?

11/04/2013 | 01:49 | מאת: יובל

לא ביצעתי שאיבת דיסק ועד כה גם שום פעולה כירורגית. דר פיקרסקי הציע ניתוח, דר מיירובסקי הציע טיפול שמרני כי הוא לא חושב שהכאבים הם מהדיסק. אני די אובד עצות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק