ניתוח פריצת דיסק - D12-L1

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/12/2020 | 12:00 | מאת: רועי

עקב יציבה עקומה , ישיבה עקומה וכו׳ התחלתי תהליך לפני שנה של בירורים , אורתופדים כיוונו למקומות שונים (אורכי רגליים, אגן וכו), הייתי אצל מטפלים למיניהם , שכיוונו למקומוצ שונים , לאחר שאוסתיאופט אחד אמר לי שהבעיה שאגן ימין ״סגור״ ויש צורך לפתוח אותו , קראתי בנושא והגעתי ליוגה טיפולית , קבעתי מפגש עם היוגיסט , ותירגלנו יחד , היה לי מאוד קשה כי החלק ימין שלי מקוצר (השרירים עמוד השדרה לאגן) , דבר שהתבטא אצל אורתופד שמדד אורכי רגליים ואחרי זה מדד מרחק בין הטבור לכף רגל ימין ולכף רגל שמאל וגילה הבדל של 2 ס״מ, רגל ימין ארוכה ״מדומה״..כל זה בגלל שהגוף נמנע כנראה מלהימתח בצד ימין בצד עמוד השדרה האגן בחלק האחורי...שאלתי את מטפל היוגה שהוא מומחה השיטה , מה לדעתו הבעיה שלי , הוא טען שלהערכתו יש לי םפציעה בגב...משם פניתי למומחה עמוד שדרה שעבר על הנתונים ואמר שעדיין חסר לו פרטים, הוא הראשון שהפנה אותי לmri עמוד שדרה מותני , והתוצאות היו בקע דיסק ושני בלטים...הבקע הוא המשמעותי והוא במקום פחות שכיח..D12-L1 : בקע דיסק פרא-מדיאני מימין עם לחץ על השורש היורד של L1 מימין, המומחה אמר לי שמיקוןם הפריצה הוא ליד הקונוס מה שגורם לכאבים , שאלתי היא האם מיקום הבקע מסכן פעולה כירורגיצ כזו או אחרת יותר ממיקום שכיחים יותר L3-S1? האם ניתוח במיקום שכזה הוא מסוכן עקב הקרבה לקונוס העצבי? והאם יש חשש לסיבוך במיקום הנדון שיכול להוביל לשיתוק או בעיה עצביצ אחרת מהותית? אודה לך לתשובה

אין ספק שיש כאן סיכון מוגבר בניתוח, השאלה האם אתה בכלל חייב ניתוח.

11/12/2020 | 12:58 | מאת: רועי

אני סובל מיציבה עקומה , אי יכולת לשבת,שכיבה עקומה, במשך פרק זמן ארוך שללמעלה משנה וחצי כשזה מחריף, התחילו לי כאבים בחלקים אחרים בגוף - בעמוד השדרה העליון ובשכמה עקב היציבה הנל, הגוף לא משתקם באופן טבעי כפי שטוענים שקורה לחלק הניכר באוכלוסיה...שאלתי הינה מה החלופות מלבד פיזיו, פילאטיס וכו?

שאלה מצוינת לפיזיותרפיסט

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק