ניתוח דיסקטומיה t8-9

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/08/2020 | 12:37 | מאת: יניב

שלום רב. בן 44, סובל כ5 חודשים מכאבי גב תחתון שמקרינים למותניים,בטן תחתונה ואשכים.בבדיקת mri : "שינויים דיסקוגניים בולטים במיוחד בגובה d8-d9 שם הודגם אוסטרופיט גס שגורם ללחץ על השק הדוראלי, לחץ ודחיקה של החוט לאחור.יש לציין אות מוגבר חרה קלוש בחוט גובה זה שיכול להתאים למיאלופתיה" האורטופד ששלח אותי לבדיקה ממליץ על ניתוח דיסקטומיה. שאלתי היא, הרופא השתמש במינוח של פריצת דיסק, אך לא ברור לי האם זה בלט? ניוון דיסק? יציאת נוזל הדיסק? שאלה שנייה, הרופא לא דיבר בכלל על טיפול שמרני, האם הניתוח הוא אפשרות יחידה? אין טעם לנסות טיפולים אלטרנטיביים?

מדובר בפריצת דיסק שגורמת או עשויה לגרום לתפקוד הרגליים בעיקר. אם ישנה דחיקה משמעותית של החוט יתכן ואין מנוס מניתוח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק