פענוח סיטי של בני החייל , נפצע באמון. נמצא בסיירת

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/07/2020 | 10:15 | מאת: ענת

הבידקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים עם שיחזורים במישור הקורונלי וסגיטלי מודגמת עמדה לורדוטית תקינה. ללא תמט חוליה. בגובה L1 - L2: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L2 - L3: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L3 - L4: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לשק. בגובה L4 - L5: מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. בלט דיסק כללי קל משיק לשק בגובה L5 - S1: מבנה גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. פריצת דיסק אחורית פאראמדיאנית מימין עם לחץ על השק . מפרקי ה - SIJ שמורים מה זה אומר מבחינת המשך פעילות שלו? האם רציני? ניתן לטיפול?

לבצע MRI להתייעץ עם מומחה עמוד שדרה, יתכן ויוחרג מפעילות מבצעית וגופנית מאומצת.

14/07/2020 | 23:09 | מאת: ענת

תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק