תוצאות mri...........................................................

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

04/03/2020 | 11:49 | מאת: סיון

היי אשמח לפענוח תודה להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה מותני: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 ,במישור אקסיאלי וסגיטלי, כולל הזרקת גדוליניום. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים ואובדן תחושה ברגל שמאל. ברקע ניתוח. סקוליוזיס מותנית קמורה לשמאל. עמדה לורדוטית רגילה. הקונוס בגובה D12. L4-L3 :התעלה הספינלית מוצרת משני לבלט אנולוס ומבנה גרמי. L5-L4 :מצב לאחר למינקטומיה וקיבוע מתכתי. מבנה ציסטי נראה באזור הלמינקטומיה. קיים בלט אנולוס דיפוזי. ללא הצרות התעלה הספינלית. בשאר הגבהים לא נראה לחץ על השק התקלי או על שורשי העצבים. בגדוליניום נראית האדרה באזור הלמינקטומיה וסביב המבנה הציסטי בגובה L5-L4. בהשוואה לבדיקה קודמת מ- 2019/5/13 המתקן שהיה בין הפרוצסים הספינלים הוצא וכעת מדובר במצב לאחר למינקטומיה וקיבוע מתכתי שלא היו קודם. הסטנוזיס הספינלית הניכרת שהיתה בגובה L5-L4 אינה מודגמת כעת. הבקע שהיה ב- L5-L4 נותח ואינו מודגם כעת

סה"כ תוצאות טובות של ניתוח

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק