תוצאות mri שונות מתוצאות ct

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

23/01/2020 | 09:02 | מאת: מנחם

שלום ד"ר כאבים מלפני כמה חודשים עקב נפילה בגב תחתון וברגליים בזמן האחרון צליעה ברגל ימין. בתוצאות ct l4-l5 בלט דיסק אחורי עם לחץ קל על השק והיצרות פורמינלית דו צדדית. l5-s1 בלט דיסק אחורי עם לחץ על השק הפורמינות שמורות. מומחה עמוד שדרה שלח לעשות mri מותני לאחר הבדיקה של הדיסק ובדיקה פיזית. והתוצאות רק בl5-s1 בלט דיסק קל עם היצרויות מינימליים של פורמינות. כאבים עדיין חזקים וצליעה בימין עדיין קיימת(מבצע פיזיותרפיה ). אפשר הסבר על ההבדלים שנמצאו ? ומהי הסיבה אולי לכאבים ולתסמינים?

לא ה CT ולא ה MRI מסבירים את הצליעה, יתכן שהבעיה במקום אחר, תבדק ע"י אורתופד

25/01/2020 | 19:35 | מאת: מנחם

ואיך יתכן הבדלים בממצאי הבילטי דיסק בין הct לmri?

שתי בדיקות שונות יכולות לתת תוצאות שונות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק