פריצת דיסק בין חוליות l2-l3

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/07/2019 | 21:21 | מאת: ניר

דר שלום רב הבחנה אצלי לאחר MRI טכניקה AX + SAG במישורים T1,T2 ,STIR תאור הממצאים : לורדוזיס מותני שמור . תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין . ללא עדות לתמטים תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקינים. הקונוס בסיומת L1 ללא עדות לאותות חריגים . בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: -בגדר הנורמהL1-L2 L2-L3-פריצת דיסק מרכזית גדולה עם אקסטרוזיה קאודלית של חומר הדיסק לרצסוס לטרלי לשמאל	 -בגדר הנורמהL3-L4 - בלט דיסק כללי לוחץ קלות על השוקL4-L5 בגדר הנורמהL5 רציתי לשמוע את המלצתך לגבי ניתוח תודה מראש ניר

תלוי בסימפטומים. אם אתה מצליח ללכת והסימפטומים במגמת שיפור אז לא חייב ניתוח. בכל מקרה עדיף שתראה מומחה בהקדם.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק