כאבים בכתף ימין כניראה תוצאה של פגיעה בצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/01/2019 | 15:40 | מאת: מאיה

היי, לפני כשנה עברתי תאונת דרכים במנגנון "הצלפת שוט". אני סובלת מכאבים כרונים (עם התקפי כאב מטורפים) בכתף ימין, עיקר הכאב הוא באיזור הסופראספינטוס.. אני לא יכולה להרים את היד מעל לגובה הכתף, או להרים משקל (לפעמים גם כוס קפה) ובנוסף סובלת מנימול וחולדה באיזור כף היד. ביצעתי בדיקת EMG לגפיים עליונות, ואלו התוצאות: בדיקת NCV בידיים תקינה. בבדיקת מחט נצפו סימני נזק נוירולוגי כרוני ב supeesapainatus דו"צ, deltoid משמאל, dorsal interested מימין, סביר להניח משני לבעיה שורשית C4-C5-C6, C8-Ti. בעקבות תוצאות הבדיקה בצעתי MRI צווארי ואלו התוצאות: C3-C4 בקע דיסק מרכזי עם לחץ על השק ללא לחץ על החוט C4-C5 AND C5-C6 בלט דיסק ללא לחץ על החוט, ללא היווצרות הנקבים C6-C7 בלט דיסק עם בקע מרכזי ללא לחץ על החוט וללא היצרות הנקבים. בנוסף, ביצעתי בדיקת MRI לכתף ימין: מפרק ה-A/C הודגם תקין הבורסה הסוב אקרומיאלית הודגמה שמורה הגידים המסובבים: הודגמו אותות מעט חריגין באספקט הדיסטלי של הגיד הסופרא ספינטוס כביטוי לשינויים טנדינוטיים מינימליים, ללא עדות לקרע. שאר הגידים הודגמו תקינים מסת השראער של RC הודגמה שמורה גיד הביצפס הודגם שמור הלברום הודגם תקין הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגיות. אני עושה פיזוטרפיה לכתף ולצוואר. אך עדיין לא ראיתי שינוי, או המעטה בכאב. אני לוקחת משאכי כאבים מגוונים (פירקוסט, רוקסט, טרמדקס... תלוי ברמת הכאב) מה אני אמורה לעשות? איך אני יכולה ל"העלים" את הכאב, או שאני אמורה להצשיך עם זה כל החיים? איך אני מחזירה טווח תנועה (אם זה בכלל אפשרי)?

יתכן ומדובר בפגיעה עצבית היקפית. ממליץ שתפני למומחה בנושא כגון פר' רוחקינד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק