החמרה בפריצת דיסק ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/11/2018 | 15:37 | מאת: ג.

שלום, לפני כ-4 שנים אובחנה אצלי פריצת דיסק ב-L5-S1 ובלט ב- L4-L5, כאשר בתקופה האחרונה חלה החמרה באזור הרגליים. לפני מס' חודשים הופיעו תחושות מוזרות באזור הסוגרים שנמשכו מס' ימים. לפני כשלושה שבועות חשתי בכאב חד באזור האגן והסוגרים והיה קושי במתן שתן. הכאב חלף לאחר מס' שעות. יומיים לאחר מכן הכאב חזר שוב למס' שעות ונעלם. לפני מס' ימים שוב החל כאב באזור, אך הפעם התחושה הייתה של זרם חשמל שמגיע מהצד. במשך יום שלם הרגשתי זרמי חשמל שהופיעו בגלים (פולסים) כל דקה. אשמח לדעת האם יש משהו שניתן לעשות או שכרגע אין סיבה לדאגה. תודה

בהחלט יש מקום לבצע MRI ולראות מומחה לעמוד שדרה

10/11/2018 | 08:06 | מאת: ג.

תודה על המענה. לפני חודש אכן עשיתי MRI ולפי התוצאות: ב-L4-L5 - בלט מסביב עם סימני לחץ. נקבים מוצרים. תעלה ספינלית מוצרת יחסית. ב-L5-S1 - פרוטרוזיה דיסקית אחורית גדולה עם סימני לחץ על השק התקאלי ושורש עצבים S1 משני הצדדים. נקבים מוצרים ותעלה ספינלית מוצרת. מאז ה-MRI הייתי פעמיים אצל מומחים באופן פרטי. בפעם הראשונה זה היה לפני הופעת סימני ההחמרה ובפעם השנייה כשהם התחילו אך לצערי המומחה שהייתי אצלו לא כ"כ היה נכון לשמוע ודי ביטל את הטענות שלי לפני ששמע. לכן נותרתי בלי מענה על זה ואשמח לדעת אם יש משהו לעשות (התחלתי לאחרונה פיזיותרפיה). תודה

אשמח לראותך אם תרצה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק