תוצאות mri לכל אורך ע"ש לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

24/10/2018 | 16:22 | מאת: יוסי

ממצאים: ע"ש צווארי: מנח החוליות אינו שמור. אין עדות לבלט דיסק. חוט השדרה בעובי, מבנה ואותות תקינים. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. רטרוליסטזיס מינימאלי. בלט דיסק אחורי קל עם זיזים קטנים ברצסים ספינלים. :C3-4 רטרוליסטזיס מינימאלי. בלט דיסק אחורי קל עם זיזים קטנים ברצסים ספינלים. :C4-5 נראית האדרה מינימאלית בקרע זעיר באנולוס בבלט דיסק. בלט דיסק אחורי קל. :C5-6 ע"ש גבי: אין עדות לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. חוט השדרה עם אותות תקינים. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. בקע דיסק קטן מסוג אקסטרוזיה ברצס ספינלי מימין, משיק לחוט השדרה. :D6-7 בקע דיסק זעיר ברצס ספינלי ימני. :D7-8 בקע דיסק אחורי מרכזי ומעט ימני קטן עם לחץ מינימאלי על חוט השדרה. :D8-9 בקע דיסק אחורי שמאלי קטן ברצס הספינאלי. :D10-11 בלט דיסק אחורי קל עם לחץ מינימאלי על חוט השדרה. :D11-12 בלט דיסק אינטר פורמינלי דיסקלי משמאל ואקסטרה פורמינלי, עם קרע באנולוס. ללא האדרה חריגה. ע"ש מותני: אין עדות לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. חוט השדרה בסיומת תקינה. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. בלט דיסק אחורי מינימאלי. :L5-S1 סיכום: שינויים דיסקופתיים עם לחץ קל על חוט השדרה, ללא מיאלופתיה

יתכן מאוד שרוב הממצאים היו קיימים גם לפני התאונה.

25/10/2018 | 09:32 | מאת: יוסי

אוקי. ועדיין ,אם אני סובל מכאבי גב עכשיו. ונימול ועקצוצים. מה זה אומר כל הממצאים האלו? יש צורך להמשך בירור?

בגלל ממצאים מרובים , צריך לבדוק אותך בקפידה ולהבין מה גורם למה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק