הצרות תעלות בעמוד שדרה מותני ועמוד שדרה גבי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/10/2018 | 10:20 | מאת: דנה

בדיקת ct עמוד שדרה מותני בהצרות משמעותית בגובה L4-5 הומלץ להמתין עד לקשיים בהליכה ואז לבצע ניתוח עמוד שדרה גבי הצרות קשה של תעלת השורש בגובה T9-10. הומלץ על תחילת הזרקות . הניתוח לבעיה זו הרבה יותר מורכב ומסוכן ברקע גם מדלקת מפרקים שגרונית, האם יש לכך השפעה או השלכה על הגב איך , האם וכיצד ניתן למנוע את ההידרדרות? האם פעילות גופנית מסוימת/ טיפול מסוים (כגון כירופרקט) יכולים לסייע או להחמיר מה לגבי דיקור סיני? האם הצרות התעלה הוא נזק בלתי הפיך או ניתן לטיפול מה השלכותיו על המשך החיים מעבר לכאבים

במידה וההיצרות עם הפרעות תפקודיות, יש לבצע MRI ולבחון אם יש לחץ על חוט השדרה. לגבי מניעה, איני בטוח שהדבר אפשרי במקרה של היצרות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק