כאבים כרוניים בכתף וצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

12/02/2018 | 17:15 | מאת: בת 24

אני בת 24, בריאה. מגיל 5 בערך כאב כרוני יומיומי של כתף ימין בלבד שמתפשט לצוואר ופשוט הולך ומתגבר ככל שהשעות נוקפות והפעילות מתגברת ורק שכיבה מפיגה אותו. הכאב מפריע מאוד ועוצמתי מאוד, כמעט בלתי נסבל. בדיקת אורתופד של הכתף והצוואר תקינה, בCT שבוצע מסיבה אחרת ציינה הרדיולוגית שיש שינויים ניווניים במפרק כתף ימין חמרות שלא ידעה על כך כלל, אך בMRI כתף רגיל שבוצע כשנה אחר כך לא נמצאו כל שינויים ניווניים או ממצא אחר שמסביר את הכאב. EMG ידיים תקין. בMRI עמ''ש צווארי: הבדיקה נעשתה במישורים שונים, בסדרות TSET2 ,TSET1 ו- FFET2. אין בדיקות קודמות להשוואה. ממצאים: גובהן של החוליות וצורתן – שמורים. ללא היצרות של המרווחים הבינחולייתיים. הנקבים הבינחולייתיים – ללא היצרויות. בלט דיסק מינימאלי בגובה C5-C3 .בלט מרכזי משמעותי יותר בגובה C6-C5 .בלט מרכזי וימני בגובה C7-C6 .ישנו לחץ על השק הדוראלי. אות תקין של חוט השדרה והנוזל בתעלה הספינלית. סיכום: מספר בלטי דיסק כמפורט. נראה כי הבלט המשמעותי הינו בגובה C7-C6 ,אשר נראה מרכזי וימני. האם בלט דיסק שכזה והלחץ שלו על השק עשוי להסביר את הכאב שלי במקום (בדיוק בין הכתף לצוואר) ובעוצמה המתוארת? אני מאוד אובדת עיצות כי זה כאב נורא שמפריע לי מאוד ביומיום ועד היום לא נמצאה לי אבחנה או פיתרון. תודה

קשה להסביר את הסימפטומים לפי הממצאים, ממליץ שתבדקי אצל נוירולוג מומחה.

15/02/2018 | 15:41 | מאת: בת 24

יש תור לנוירולוג חודש הבא, אשאל אותו על כך בהחלט ולכן כל רמז שתוכל לספק לי יעזור. אולי ככל שהלחץ על השק גדל במהלך היום (בעיקר כתיבה ורכינה קדימה מעצימות את הכאב) נוצרת חסימה חלקית של נוזל השדרה וזה גורם לכאב?

סבירות נמוכה, מדובר בכאב מכני של החוליות.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק