תוצאות mri ע.ש צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/11/2017 | 07:01 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, אני בת 46 הופניתי לmri צווארי עקב כאבים בצוואר מהם אני סובלת מספר שנים ועקב חולשה בכפות הידיים ובאצבעות, בעיקר במוטוריקה עדינה כמו אחיזת חפצים קטנים, לכפתר כפתורים וכד'. הממצאים בבדיקה הם: בגובה C2- C3: ללא בלט דיסק משמעותי וללא שינויים ניווניים במפרקים הפצטרים, ללא היצרות התעלה או הפורמינות. בגובה C3- C4 ו C4-C5: בלט דיסק היקפי זעיר, ללא שינויים ניווניים במפרקים הפצטרים וללא היצרות התעלה או הפורמינות. בגובה C5-C6: שינויים דיסקוגניים אחוריים מתונים הגורמים להצרות פורמינלית שמאלית ניכרת. ללא שינויים ניווניים במפרקים הפצטרים וללא היצרות משמעותית של התעלה. בגובה C6-C7: בלט דיסק אחורי מרכזי מתון, ללא שינויים ניווניים במפרקים הפצטרים וללא היצרות משמעותית של התעלה או הפורמינות. בגובה C7-T1: ללא בלט דיסק משמעותי וללא שינויים ניווניים במפרקים הפצטרים, ללא היצרות התעלה או הפורמינות. לסיכום: שינויים דיסקוגניים מתונים במרבית הגבהים כמתואר עם הצרות פורמינלית C5-C6 שמאלית ניכרת. האם ממצאים אלו מסבירים את הכאבים באזור הצוואר ואת החולשה בידיים? האם מצב זה מצריך התערבות ניתוחית? תודה רבה

לפי התשובה הכתובה אין ודאות לגבי התופעות שאת מתארת ולכן אמליץ שתראי קודם כל נוירולוג, לאחריו אשמח לראותך, עם הדיסק של ה MRI כמובן.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק