כאבים בגב ובצוואר לאחר חבלה בפנים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/10/2017 | 19:05 | מאת: נתנאל

שלום לפני כמעט חודשיים נפלתי תוך כדי ריצה על הפנים על רכב חונה. למחרת המכה כל הגוף היה תפוס לי צוואר בקושי הזזתי, קושי להתרומם מהמיטה וכו'. תוך מספר ימים חזרתי לתפקוד מלא אך עדיין נשאר לי כאבים מסוימים בתנועות שונות עד היום: הגב- כאב בחוליות באיזור התחתון מרכז- כאשר אני מיישר את עמוד השדרה בקיצוניות ז"א לצורת S , וגם כאשר עושה פעולה הפוכה (כיפוף יתר). לגבי איזור הצוואר- מרגיש כאב באיזור כאשר מנסה ליישר את הצוואר לאחור או כאשר להשען עם הראש לאחור . האם התסמינים האלה הם חשש לדאגה? הלכתי לאורטופד רגיל שהביא לי הפנייה לצילום רנטגן ובצילום הכל תקין. האם יש מקום לפנות למומחה עמוד שדרה? או לפיזיוטרפיה או כירופרקט?

ככל הנראה מדובר בחבלה משמעותית, אם הבדיקה של האורתופד תקינה, תוכל לפנות לפיזיותרפיה או אוסתאופתיה. אם הסימפטומים לא יחלפו בחודש הקרוב, כדאי לבצע MRI ע"ש צווארי

17/10/2017 | 17:36 | מאת: נתנאל

היי ד"ר הייתי בבדיקה נוספת אצל אורתופד עמוד שדרה שנתן לי הפנייה למיפוי עצמות. הבנתי שאני עלול להחשף לקרינה מבדיקה זו. האם MRI שהצעת יהיה עדיף?

כן

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק