תוצאות סי טי ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/05/2017 | 21:48 | מאת: אבי ציון

שלום רב אני סובל מזרמים ביד שמאל וכאבים לאורך היד (כאב נסבל) , עשיתי סי טי,, ורציתי להתייעץ,מצ"ב הממצאים. גובה c1-c2:שינויים נוונים בין הקשת הקדמית גובה c2-c3:ירידה בגובה הדיסק,אוסטאופיטים קדמיים,קומפלקס דיסק -אוסטאופיט אחורי קטן הנוגע בקדמת השק הדוראלי. גובה c3-c4:ירידה בגובה הדיסק,קומפלקס דיסק אוסטאופיס אחורי פרא מדיאלי ימני הלוחץ על השק הדוראלי,שינטיים היפרטרופיים במפרקים האונקו-ורטבליים ובמרפקים הפצטריים, עם היצרות תעלות השורש, יותר מימין. גובה c4-c5: ירידה בגובה הדיסק,פריצת דיסק אחורית מרכזית הלוחצת על השק הדוראלי,שינויים היפרטרופיים במפרקים האונקו-ורטברליים ומפרקים הפצטליים עם היצרות תעלות השורש. גובה c5-c6 :ירידה בגובה הדיסק, קומפלקס דיסק-אוסטאופיט אחורי גדול ופרא מדיאלי משמאל הלוחץ על השוק הדוראלי לעל מוצא השורש העצבי השמאלי ,שינויים היפרטרופיים במפרקים האונקו-ורטבליים ומפרקים הפצטליים עם היצרות תעלות השורש גובה c6-c7 :בלט דיסק אחורי קל. גובה c7-d1 :ב.מ.פ התרשמות:שינויים נוונים גרמיים ודיסקליים כמתואר. האם ניתן לא לבצע ניתוח, והאם זה לא יגרום לנזק נוסף.

ככל הנראה הבעייה שאתה מרגיש בגובה C5-6. כל עוד הבדיקה הנוירולוגית תקינה ואין מגמת החמרה או ירידה ממשית בתפקוד, אין הצדקה לניתוח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק