כאבי צוואר עם הקרנות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/05/2017 | 01:02 | מאת: נועם

שלום דר דוידוביץ הנני בן 36 וסובן מכאבים כרוניים בצוואר מזה 15 שנה בשנתיים האחרונות חלה החמרה קשה בכאבים עם הקרנות לידיים ולשכמות בעיקר לימין תוצאות הct האחרונות (לפני שנתיים) c4 -5 - בקע דיסק מרכזי אחורי קל עם לחץ מינימאלי על השק התקאלי c5-6 - זיזים גרמיים דיפוזיים אחוריים אשר גורמים להיצרות פורמינאליות משמעותיות דו צדדיות יותר מימין המפרקים הפצטליים והאונקו ורטברליים מוצרים. c6-7- זיזים גרמיים דיפוזיים אחוריים אשר גורמים להצרות פורמינליות משמעותיות דו"צ יותר מימין. המפרקים הפצטליים והאונקו- ורטברליים מוצרים התעלה הספינלית הגרמית שומרת על קוטרה c7- d1 - ללא ממצא מיוחד. emg -נצפו סימנים של פגיעה שורשית ב c5-c6-c7 מימין כמו כן בבדיקת MRI אחרונה (לפני 5 שנים) נצפו בלטי דיסק גם בc5-c6-c7 לאור כל העובדות הנ"ל האם הנני מתאים לביצוע הניתוח הזעיר פולשני והאם הניותח הזה מטפל בהיצריות פורמינליות קשות וכשיש רדיקולופתייה צוארית ולחץ על מוצא השורשים?? תודה מראש

1) התאור ב CT די מורכב ומצדיק בדיקת MRI ע"ש צווארי והגעה לבדיקה 2) אחרי שמבודדים את הנקודות הקריטיות ניתן לבצע ניתוח או ניתוחים זעירים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק