MRI לאחר ניתוח דיסקטומיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/05/2017 | 14:13 | מאת: נטע

שלום ד"ר דוידוביץ לפניי כחודשיים וחצי ביצעתי ניתוח דיסקטומיה בחוליה L4-5, לאחר כאבים רבים עדיין ומשיכה לרגל שמאל נשלחתי לבצע MRI נוסף 4-L3 :בלט אנולוס משיק לשק התקאלי. 5-L4 :מצב לאחר למינקטומיה שמאלית. באזור הלמינקטומיה נראית צלקת. הסננה סביב השורש משמאל והסננה באזור הלמינקטומיה שעוברות האדרה בגדוליניום. לא מזהים בקע. הבקע שהיה במקום בבדיקה הקודמת ב- 2017/1/1 נותח ואינו מזוהה כעת. קולקציה פסית עדינה באורך כ- 8 מ"מ וברוחב של כ- 3 מ"מ נראית באזור הלמינקטומיה. הסננה דיפוזית ברקמות הרכות פארא ורטברלי כולל קולקציה בשומן התת עורי. הקולקציה נמשכת לאורך כ- 6 ס"מ ורוחבה מגיע לכ- 1 ס"מ במישור AP .האדרה סביב הקולקציה בגדוליניום. . אשמח לתשובה

שלום רב, ה MRI מדגים מצב לאחר הניתוח, אין רואים פריצת דיסק. ככל הנראה ההחלמה תארך יותר זמן. בכל מקרה ממליץ להתייעץ עם הרופא המנתח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק