פוסט איקטל ומקבילותיו במחלות נוירולוגיות אחרות

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

19/04/2014 | 06:18 | מאת: meir

פוסט איקטל כמצב התפקוד המנטאלי הנמוך שלאחר התקף אפילפסיה ואני מדבר על מצבי זומבי מחשבתיים שחולפים כעבור כמה שעות עד חצי יום האם יש לזה הקבלה בפתולוגיות נוירולוגיות אחרות ואיזה פתולוגיות נוירולוגיות אחרות יכולות להיות בעלות משהו מקביל לזה

19/04/2014 | 18:56 | מאת: ד"ר חן הלוי

מאיר שלום, שאלותיך מנוסחת בצורה שלא מאפשרת להבין אותן. אין כאן נוקשות אלא חוסר יכולת להתייחס. אני מצטער מאוד. אם תרצה לנסח שאלה בצורה שאוכל להבין אשמח מאוד לנסות לענות. יחד עם זה, אני חייב לומר שלא נראה כי אתה מחפש תשובה לשאלה אלא מעוניין בדיאלוג בנושאים שמעניינים אותך. אני לא בטוח שהפורום הזה הוא המקום המתאים לכך.

24/04/2014 | 20:11 | מאת: meir

מר פוסטאיקטל מפציע שוב והפעם בקריסטל קליר הפעם בעגה המקצועית וגכ בשיא הקונקרטיות: לגבי התיאור:recurrent paroxysmal events עם התוספת:episodical areal brain disfunction שמשמעו איבוד תפקודים מוחיים מסוימים באופן זמני וחולף כדבר שחוזר על עצמו פעם בכמה זמן וכאשר המדובר שאיבוד התפקודים הנל מופיע בפתאומיות בניגוד למשהו שמתפתח בהדרגה במשך פרק זמן מסוים כמו ירידה חדה ברמת המודעות לרמה מאוד נמוכה שמופיעה בפתאומיות נמשכת פרק זמן של נניח כמה שעות וחולפת כדבר שחוזר על עצמו ובמצב זה אדם בקושי מבין משהו ובקושי מגיב עכשיו לא מחוייב שמדובר באיבוד מוחלט של תפקוד זה אלה בירידתו לרמת תפקוד מאוד נמוכה איבוד היכולת להשתמש במילים גכ כשמופיע בפתאומיות נמשך פרק זמן מסוים וחולף כדבר שחוזר על עצמו איבוד יכולת התנועה גכ שמופיע בפתאומיות נמשך פרק זמן מסוים וחולף כדבר שחוזר על עצמו ואם לא איבוד מוחלט אז כמעט לא יכול להתנועע אחרי פרכוסים תנועתיים התפקוד המוטורי יורד לתקופת זמן מסוימת ולכן מופיעה חולשה חמורה הרי אלו דברים שמופיעים במחלת האפילפסיה במצב הפוסטאיקטל האם אני טועה? שוב אשאל האם תופעה זו קיימת גכ במחלות נוירולוגיות אחרות ואם כן איזה? ושוב אם הרשימה ארוכה נא לציין כמה דוגמאות מרכזיות ולציין לגבי סוגי המחלות שציינתי אם: קיים בסוג לא קיים בחלק או לא ברור זאבות מוחיות? זיהומיות? וסקולריות? איסכמיות? אפילו תנאים נדירים או תיאורטיים בזה אך אם כך לציין אנצפלופליות? נוירוטרנסמיטריות? נוירוטרנסמיטריות של נוון מוקד יצור החומר הנוירוטרנסמיטרי כפרקינסון בטבען? נוירוטוקסיות אם יש כזאת הגדרת מחלות? מחסורי ויטמינים? גנטיות? אם גם הפעם איני ברור אשמח לדעת מה בדיוק לא ברור אנא ציין

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח