קפיצות שרירים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

26/02/2014 | 20:15 | מאת: שני

שלום! בת 29 מזה כשנה סובלת מקפיצות/כיווצי שרירים חדים בכל מיני חלקים בגוף (הגורמים לתנועה קלה של האיבר). נוירולוג בדק והבדיקה שלו הייתה תקינה מלבד רפלקסים ערניים. הוא הפנה אותי ל EMG, EEG ובדיקות דם שיצאו תקינות. בזמן ה- EEG לא היו לי קפיצות (הוא נמשך 2 דקות- עשו לי רק כמה דקירות עם מחט, בלי העברה חשמלית של זרמים). בנוסף לאחרונה אני חווה תופעה של מעט איטיות בשליפה של דברים, יותר נכון בשיום שלהם.. נגיד פתאום לקח לי זמן להיזכר איך קוראים לכלב של חברה טובה. או מתבלבלת מעט במילים. לא יודעת האם הדבר נובע מלחץ או מדובר במשהו מדאיג. הסביבה כלל לא שמה לב לזה (לא לקפיצות ולא לדיבור) אז כנראה שלא חמור, אך בכל זאת מדאיג. רוצה לציין שסובלת מפריצת דיסק קלה בצוואר.. הנוירולוג אמר שייתכן והקפיצות קשורות לזה. מה עשויה להיות הבעיה? למה הקפיצות? והאם יש איזשהו קשר עם הזיכרון/דיבור? תודה!

26/02/2014 | 20:16 | מאת: שני

03/03/2014 | 13:14 | מאת: ד"ר חן הלוי

אין קשר בין הקפיצות לדיבור לדעתי. מעבר לכך, בדיקת EMG תקינה ובדיקה נוירולוגית תקינה שוללים הפרעה עצבית ברמת סבירות גבוהה

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח