|ALS?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

20/01/2014 | 17:41 | מאת: דנה

שלום רב שמי דנה, אני בת 23, בריאה בדר"כ אך חרדתית לבריאותי. לפני כשלושה חודשים הייתה לי חולשה ביד ימין, שהתבטאה בערך מהאמה ועד הזרת. הרגשתי שהאצבעות חלשות ומטפסות אחת על השנייה ושקשה לי לאחוז דברים. אחרי זמן מה התחושה הזו עברה לפני שלושה שבועות התחלתי להרגיש חולשה שוב ביד ימין (הדומיננטית שלי)אומנם לא נשמטים חפים אך קשה לי לכתוב ולתצייר כאילו הפעולה מצריכה ממני עודף אנרגיה. אני מרגישה כאילו האזור קפוץ כל הזמן.. עם זאת אני יכולה להגביל את התחושה בעיקר לאמה ולזרת והאצבע שלידה. לעיתים גם הכתף שלי מרגיש תפוס וכבד. לעיתים גם יש לי תחושת זרמים או כבדות כללית. אפילו היו פעמים של תחושה של לחץ. האם עליי לחשוש מALS? יש עוד מחלות שגורמות לחולשה ביד אחת? האם זו סתם חרדה?

30/01/2014 | 23:40 | מאת: ד"ר חן הלוי

ALS אינו מופיע בגילך. יחד עם זאת אם יש חולשה אמיתי ביד היא דורשת בדיקה. אני מציע לך לפנות לנוירולוג. בדיקה נוירולוגית יסודית יכולה להבהיר מייד אם מדובר בבעייה הדורשת בירור וטיפול או שאפשר לייחס את זה לחרדות

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח