ממצאים בבדיקת נוירולוג-המשך

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

06/01/2014 | 23:53 | מאת: בדוי

בהמשך לשאלתי הקודמת, הייתי אצל נוירולוג שכתב את הממצאים: אין צניחה בניסיון המצב. ללא דילדול בשרירי כפות הידיים. טונוס בגפיים תקין. כוח גס דיסטלי ופרוקסימלי ב4 הגפיים. החזרים הופקו עם ערות קלה בידיים ופיקות דו צדדי. טרמנר חיובי קצת משמאל. בבינסקי, צדוק לא הופקו. ללא קלונוס. תחושת כאב שמורה. בהליכה גוררת רגל ימין. לסרג שלילי.  אשמח אם תסביר לי מה המשמעות של כל זה. מה זה בבניסקי וצדוק, מה זה אומר טרמנר חיובי קצת משמאל, מה זה כוח גס דיסטלי ופרוקסימלי, מה זה החזרים עם ערות קלה? זה תקין?, ומה זה פיקות דו צדדי? אשמח לתשובות תודה

17/01/2014 | 14:34 | מאת: ד"ר חן הלוי

אינני יכול להתייחס לכל השאלות. לגבי הממצא העיקרי (טרמנר)- מדובר בעירות החזרים שלעיתים מעידה על פגיעה במערכת המוטורית

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח