צחוק עד כדי ערפול חושים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

01/11/2013 | 14:28 | מאת: ז. אלף

שלום, מזה זמן ישנה תופעה: במקרים הלא שכיחים כאשר אני צוחק צחוק מכל הלב אני חש במהירות מעין ערפול חושים על סף אובדן הכרה. אני מתחיל לצחוק ואז חש במהירות ערפול וקריסה כאשר עד כה כאשר זה קורה, אני מרגיש שאני מתחיל לקרוס ולהתערפל תוך כדי קריסה וכעבור מספר שניות אני שב ומתעשת. בנתיים כל אירוע כזה אורך לכל היותר שניות ספורות. תחושת הערפול מאוד מדאיגה. יצוין שזו תופעה של השנתיים האחרונות לערך, ושתופעה זו לא היתה קיימת לפני שנים. בתחילה חשבתי זה מקרי אך אני רואה שזו תופעה נמשכת ושאני חושש מהחמרתה.אני בן פחות מ-40. מהי בדיוק התופעה? האם היא מסוכנת? והאם היא ניתנת לטיפול?

01/11/2013 | 21:25 | מאת: ד"ר חן הלוי

זו תופעה "וזו-וגאלית" מוכרת מאוד. יש ירידה באפסקת הדם למח עקב גירוי של מערכת הואגוס. אין מה לדאוג אך מומלץ לבצע בדיקת דופלר עורקי הצואר

04/11/2013 | 14:43 | מאת: אשר

האם שיעול ממושך וחזק יכול להביא, כמו הצחוק, לעירפול חושים והאם זה מסוכן ???

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח