לא בטוחה שזה וורטיגו
דיון מתוך פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח
היום ישבתי כשעה רכונה מול מחשב שהיה על שולחן נמוך. פתאום הרגשתי סחרחורת ושמשהו לא טוב ובלתי מוסבר קורה לי, כשהרמתי את הראש העיניים שלי - הרגשתי שהן במערבולת פנימית ומשהו קורה לכל הראש שלי - ניסיתי לנשום כרגיל ולהשתלט על המצב ולפתע הכל נרגע. הרגשתי עדין לחץ בראש. ובהמשך בחילות (ללא צורך להקיא). רופאת המשפחה שבדקה אותי חשבה שאולי מדובר בוורטיגו אבל שלחה אותי לבירור במיון אצל נוירולוג כי הוטרדה מזה שהרגשתי שאני עומדת להתעלף. במיון נבדקתי ע"י רופא המיון והוא בחר לשחרר אותי עם אנמנזה שזה וורטיגו (כמעט ולא ערך בדיקות מיוחדות אלא הסתמך על הבדיקות שעשתה רופאת המשפחה). אני לא יכולה להירדם - כנראה "פחד" לבל תחזור הסיטואציה או שאוכל לקרוא לעזרה אם יקרה לי משהו. האם זה נשמע אכן כמו וורטיגו או אולי בכל זאת מחייב בירור נוסף?
זה אכן נשמע כורטיגו אולם אבחנה זו לא מלמדת דבר על מקור הבעיה שיכול הלהיות קשורה לאוזן הפנימית או לממח עצמו. במידה וזה חוזר לך פני לנויורלוג לבדיקה
תודה על התשובה. בשבועיים האחרונים התחלתי לעבוד בחדר כושר על צלחות מיוחדות שמטרתן פיתוח שיווי משקל - המאמנת הציעה שנתמקד בשיווי משקל ונחזק שדרים שמגיעים מהמוח - האם זה יכול להיות קשור בצורה זו אחרת לוורטיגו?