MRA מול CT A

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

10/04/2013 | 21:08 | מאת: יעלי

בת 34, בחודשיים האחרונים 2 ארועים של איבוד ראייה חלקי והבזקים שחלפו תוך מס' דקות.ללא כאבי ראש מיוחדים לאחר הארועים.בדיקת ראייה ונוירולוגיה תקינה. נשלחתי ע"י הקופה ל-CT A עם חומר ניגוד.מסרבת בגלל הקרינה,לפני 13 שנים עברתי סי טי מוח- תקין. ביקשתי לבצע MRI, הקופה סרבה בטענה שבמקרה זה מתאים CT A. מקריאה באינטרנט והתיעצות עם מנהל מכון דימות - MRA מתאים באותה מידה. מה דעתך?

16/04/2013 | 10:03 | מאת: ד"ר חן הלוי

CTA מדגים את כלי הדם טוב כמו MRA . אין עליונות לבדיקה אחת על השנייה. השיקול הוא כספי בעיקר.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח