מיגרנות וגלולות נגד הריון

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

02/01/2013 | 15:44 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, אני בת 28, סובלת ממגרנות המלוות באאורה, בחילות, הקאות, איבוד ראיה חלקי וכו' מאז שאני זוכרת את עצמי. התכיפות של המגרנות משתנה, ככל הנראה לפי מצבי עומס, לחץ וכן לפי שינויי מזג אוויר. אני רוצה ליטול גלולות נגד הריון, על מנת לאזן את חוסר ההיזון ההורמונלי שלי, אשר נוצר כתוצאה משחלות פוליציסטיות הגורמות לפצעים בפנים ושיעור יתר. רופאת הנשים חוששת לתת לי גלולות, ולכן הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתך, והאם יש גלולות אותן אני יכולה ליטול במצבי? תודה.

03/01/2013 | 19:41 | מאת: ד"ר חן הלוי

זו שאלה מורכבת שאינני יכול לענות עליה דרך הפורום. בעיקרון הגלולות מעלות במידת מה את הסיכון לשבץ ולכן מתן אישור לגלולות במצב של מיגרנה עם אאורה מחייב בדיקה והערכה יסודית. אם את זקוקה לגלולות עלייך להגיע לנוירולוג להערכה יסודית

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח