שאלה בנושא Epidural Blood Patch

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

09/08/2009 | 09:24 | מאת: טל

הי, עברתי לידה קיסרית בהולה לאחר שהמרדים הכניס את מחט האפידורל עמוק מדי לעמוד השדרה לחלל הספינלי. כתוצאה מכך לחץ הדם שלי ירד וביצעו ניתוח דחוף להצלתי ולהצלת העובר. הניתוח עבר בהצלחה. לצערי נגרמה לי דליפה ב"חור" שנוצר מהמחט האפידורלי דבר אשר גורם לכאבי ראש טורדניים.התבקשתי להמתין שיחלוף הכאב והונחתי לשתייה מרובה + קפאין. היום 4 שבועות אחרי הלידה עדיין אין הטבה משמעותית. המגבלה העיקרית היא כאבי ראש וסחרורות הגורמים לי לחוסר תפקוד חלקי ורצון לשכב במיטה רוב היום. שאלתי היא מה הסיכונים של Epidural Blood Patch ומהם סיכויי ההצלחה שלהם לפתור את הבעיה שלי. בנוסף אם מבצאים את ההליך אחרי חודשיים האם הוא עדיין אפקטיבי? אשמח לשמוע תגובתך בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2009 | 16:41 | מאת: ד"ר חן הלוי

טל, אני מופתע שאת כבר חודש עם הכאבים ועוד לא עשית PATCH . הפעולה פשוטה, נעשיית על ידי מרדים או נוירלוג המיומן בביצוע הפעולה, והיא ברמת סיכון נמוכה מאוד. ההטבה לאחר מכן מהירה מאוד. בהחלט ניתן לעשות זאת לאחר חודש. בשלב זה גם הייתי ממליץ לך על בדיקה נוירלוגית לפני הפעולה, לשלול התפתחות סיבוכים.

10/08/2009 | 07:15 | מאת: טל

הסיבה לעיכוב היה הרצון ש"החור" יחלים באופן ספונטני ואכן יש הטבה מסוימת אבל הכאב עדיין מפריע לנהוג ולקיים חיים רגילים. בנוסף ישנו הפחד לגעת במקום שכבר עבר איזה סוג של טראומה מיום הלידה. אגב, היתי בבדיקה אצל ניורולוג לפני 3 שבועות ואין סיבוכים ניורולוגים מלבד הבעיה הספציפית. לדעתך כדאי לבצע את ההליך באופן מיידי? ועוד שאלה כיצד ניתן לזהות את המיקום של החור בעת ביצוע ההליך האם מבצעים CT קודם?

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח