TICS OF ORGANIC ORIGIN 333.3

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

14/05/2012 | 18:57 | מאת: דן

שלום לך ד"ר נוירולוג אשמח מאוד אם תסביר לי מה אומרת האבחנה הבאה שנתן לי הנוירולוג 333.3 TICS OF ORGANIC ORIGIN מה זה אומר? במה אבחנה זו שונה מהאבחנה של TOURRETTE או מהאבחנה של TICS DISORDER NOS אשמח אם תסביר לי בפירוט מה אומרת האבחנה ומה השוני ביניהם? והאם בהפרעה זו (שניתנה לי: TICS OF ORGANIC ORIGIN ייתכנו טיקים קוליים או מוטוריים כמו בטורט ,למשל צחוקים,קופרולליה,פלילליה,קופרקסיה,אקולליה? אשמח מאוד ואודה מכל הלב על תשובה מפורטת תודה רבה וערב נפלא דן .

17/05/2012 | 19:19 | מאת: ד"ר חן הלוי

האבחנה בין סוגי הטיקים היא לא תמיד ברורה . הקודים השונים נועדו לאפיין טיקים מבחינה קלינית. בעיקרון כאשר יש טיקים ווקלים מדובר בטורט ולא באבחנה אחרת

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח