מצמוץ בעיניים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

04/06/2009 | 13:22 | מאת: דן

שלום, אני בן 40 ובמהלך השנתיים האחרונות אני סובל ממצמוץ בעיניים. ידוע לי כי תופעה זו מעידה לעיתים על מתח. אני עובד במקום עבודה לחוץ ובתפקיד די מלחיץ אך עד לפני כשנתיים הכל היה תקין (אני באותו המקום ובאותו התפקיד כבר 5 שנים). בסה"כ טוב לי בחיי, אני נשוי + 2 באושר ואושר. אני מטופל בתרופה להורדת כולסטרול ובטיפות עיניים לגלאוקומה Xalacom. שמתי לב כי אני ממצמץ בשעת דיבור ישיר עם אנשים או רגע לפני מפגש פנים אל פנים עם מישהו. אולי אני מפחד ממשהו?, כשאני מיישיר מבט ומדבר עם אנשים?. אני אדם תקשורתי עם בטחון עצמי ואני לא מרגיש מתח/פחד/רתיעה מלדבר עם אנשים. מה מומלץ לעשות ? (רופא עיניים אמר לי שזו לא בעיית עיניים) תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2009 | 17:48 | מאת: ד"ר חן הלוי

דן שלום, מצמוץ יתר הינו תופעה שכיחה. חלק ניכר מהמקרים קשור לבעיות עיניים כגון יובש. אני מבין שהדבר נשלל. בעיות נוירולוגיות הקשורות למיצמוץ הינן בדרך כלל טיקים ובלפרוספזם (התכווצות לא רצונית של שריר הסוגר את העין). חלק ניכר מהמקרים הינו "אידיופאתי" כלומר ללא הסבר. את רוב המקרים ניתן לאבחן בבדיקה נוירולוגית רגילה. יש טיפול תרופתי ואחר אך מנסיוני מרבית המקרים אינם דורשים טיפול.

13/07/2010 | 02:52 | מאת: עמית

זה התחיל רק בשנה אחרונה..לתקופות של כחודש בכל פעם...מצמוצים חזקים...צורך להרגיש חוזק באזור העיניים, מתגבר בעיקר לקראת דיבור עם אנשים או מבט. גם אני בעל ביטחון עצמי ותמיד הייתי חברותי עם כולם כך שלא אמורה להיות לי בעיה כלשהי מהבחינה הזאת.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח