OPMD

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

19/06/2011 | 13:51 | מאת: מירב

שלום, רציתי בבקשה לשאול אם מחלה זו פורצת רק בעשור החמישי או שישי, או שאדם הנושא את הגן עלול לסבול במשך שנים, כבר משנות ה-20 לחייו, מתופעות קלות כגון התעייפות מהירה מאד של שרירי הלסת בדיבור , בעיות קלות במיקוד שרירי הראיה והתעייפות מהירה יותר בהפעלת שרירים בגפיים שאינה כל כך מפריעה אלא שהיא יחסית לאנשים אחרים בגילו. תודה.

20/06/2011 | 20:54 | מאת: ד"ר חן הלוי

אני מניח שאת מתכוונת ל Oculopharyngeal muscular dystrophy בעיקרון התשובה היא לא. עד תחילת התסמינים של המחלה אין הפרעה ברורה שניתן לשים עליה את האצבע.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח