התמכרות למשככי כאבים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

13/01/2011 | 08:45 | מאת: הילה

ד"ר הלוי, שלום רב, אני סטודנטית בת 24 וסובלת ממיגרנות כבר 12 שנים. החל מגיל 18 התחלתי ליטול ציפרלקס בעבור התקפי חרדה שאובחנו ע"י הנוירולוגית שלי דאז כמלווים את המיגרנות. בחודשיים האחרונים החלו המיגרנות שלי להתגבר עקב לחץ בחיים האישיים ולכן התחלתי ליטול את הטריפטנים שלי (זומיג) לעתים קרובות, וכן כדורי רוקסט שמדי פעם היו מצליחים לגדוע את המיגרנה באיבה. לצערי הרב, חודשיים לאחר מכן, אני די בטוחה שהבאתי את עצמי למצב של התמכרות לשני הכדורים, אותם אני נוטלת כעת כמעט מדי יום ביומו. בשלב הראשון הפסקתי לגמרי עם הרוקסט, אך עברו מאז רק מספר ימים. אני חוששת שכאשר ארצה להפסיק לחלוטין עם הזומיג מצבי יחמיר. רציתי לשאול אותך האם כדאי לי להתחיל את הגמילה לבד, או שמה להתייעץ קודם כל עם נוירולוג. אציין כי זו הפעם השנייה שדבר כזה קורה לי, ובפעם הקודמת עשיתי זאת על דעת עצמי ולאחר שבועיים של מיגרנות קשות מצבי השתפר. מהן תופעות הלוואי שעלי לצפות להן, וכמה זמן הן צפויות להימשך? יש לי תור לנוירולוג לחודש הבא והייתי רוצה להגיע אליו "נקייה" על מנת שננסה לבדוק אופציה של טיפול מונע. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

הילה, מאוד מאוד לא רצוי ולא בריא להגיע למצב בו את נוטלת זומיג כל יום. אין בעיה של גמילה כאן. את יחכולה להפסיק את הכדורים וליטול רוקסט או אקמול פוקוס במידת הצורך. כמוכן תנסי להקדים את התור לנוירולוג שלך מאחר ואין שום חובה להיות "נקיה" מזומיג כדי להתחיל טיפול מניעתי שיפסיק את הסבל שלך.

מנהל פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח