שיתוק שינה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

06/07/2009 | 20:11 | מאת: מור

שלום, היום בבוקר עברתי שוב סוג של התקף-הזייה לפי הממצאים באינטרנט "שיתוק שינה", לפי הנוירולוג שלי אכלתי יותר מדיי פחמימות בערב. מה שקורה לי הוא כך : קיצה טבעית של המוח - הכרה מלאה. אין אפשרות להזיז הגפיים (לא רגליים לא ידיים) אין אפשרות של דיבור, תחושה של שריר רדום. אני מרגישה כל מה שקורה סביבי ויכולה לשמוע. כשאני מנסה "להתעורר" או לזוז בכוח נוצר סוג של "קצר" ואני מקבלת זרמים מקצה הראש אל שאר הגוף. אני יודעת שזה נשמע כמו מדע בדיוני או מגרש השדים! אבל, זה המצב שלי. קיבלתי בדיקת EEG ומעבדת שינה. האם יש מקום ללחץ? איך נמנעים מהקצרים ומהזרמים?

06/07/2009 | 21:07 | מאת: ד"ר חן הלוי

מור, שיתוק שינה (hypnogogic paralysis) הוא תופעה מוכרת מאוד אם כי לא שכיחה. היא מופיעה כחלק מסנדרום של נרקולפסיה (מחלת השינה) עם תופעות נוספות או לבד אצל אנשים בריאים. במידה וזו תופעה מבודדת שלא מופיעה לעיתים תכופות ונמשכת זמן קצר, אין מקום לדאגה. בכל אופן הבדיקות שקיבלת לעשות מהנוירולוג מתאימות לחלוטין.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח