החלפת קוצב DBS בקוצב חדש אך לא נטען, תהליך מנהלתי.

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

17/08/2010 | 16:33 | מאת: בן

שלום לד"ר, אני יודע שהשאלה שהיא היא מנהלתית, אני מקווה שאוכל לקבל תשובה מפורטת בכל זאת. כיום מוכרים על ידי קופת חולים כללית 2 סוגי קוצבי DBS אחד קוצב מהסוג הישן שלא נטען, וקוצב אחד מהסוג החדש שנטען. אני יודע שקיים קוצב שלישי מהסוג החדיש שלא נטען, אני רוצה להשתיל את הקוצב החדיש שלא נטען. נאמר לי שהקוצב איננו מאושר על יד קופת חולים כללית, אך עדיין ניתן לעשות רכישה של הקוצב על ידי תהליך שבית החולים שבו אני מעוניין לבצע את הניתוח ירכוש את הקוצב ואם והכסף יוחזר על ידי הכללית (או משרד הבריאות לא זוכר מי מהם מחזיר את הכסף). השורה התחתונה היא שיש אופצייה אך אני מבין שהתהליך הוא בירוקרטי והייתי רוצה להבין את שרשרת ההשתלשלות של התהליך, כרגע אני יודע שהרופא המנתח כותב מכתב לבית החולים לאיזה שהיא מחלקה ומבקש לרכוש את הקוצב עבורי ולעבור במסלול הזה של ההחזר הכספי הלא סטנדרטי. לאן המכתב של הרופא הולך? לאיזה מחלקה? מי מטפל בזה? כמה מסובך התהליך? כמה זמן לוקח לאשר דבר כזה? עם מי אפשר לדבר לשם יותר פרטים על התהליך? אשמח לפרטים מפורטים וטלפונים שיוכלו לעזור לקדם את העניינים אם הקוצב הקיים אצלי יפסיק לעבוד אני פשוט יפסיק לתפקד לכן אני דיי לחוץ.

21/08/2010 | 10:52 | מאת: ד"ר חן הלוי

צדקת. מדובר בשאלה מנהלתית שאינה מתאימה לפורום

23/08/2010 | 20:42 | מאת: בן

כמה נחמד להיות צודק, אבל ביקשתי האם אפשר לכוון אותי למישהו שכן יוכל לעזור.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח