מיגרנה ואירוע מוחי?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

19/05/2020 | 17:01 | מאת: אורח

האם יש קשר מובהק בין מיגרנה לאירוע מוחי? ואם כן, מה ההבדל בסיכון בין גברים לנשים ובין סוג הכאב?

אכן קיים קשר בין מיגרנה ושבץ מוחי. הקשר הוא סטטיסטי בעיקרו - אנשים הסובלים מיגרנה נמצאים בסיכון מעט יותר מוגבר לשבץ מוחי. יש קשר ביולוגי בין התופעות אך הוא אינו ברור לגמרי. מיגרנה היא בעיה בהתכווצות והרפיה של דפנות לכי הדם הגולגלתיים והמוחיים, וייתכן ויש הפרעה מבנית בדופן שמועדת יותר לחסימת כלי הדם, אך הנושא אינו ברור. למיטב ידיעתצי אין קשר בין אופי הכאב לסיכון לשבץ אך בהחלט יש קשר בין אאורה מיגרנונטית לסיכון לשבץ. פעמים רבות אאורה מיגרנוטית דומה לתופעות של שבץ מוחי ולעיתים נדירות אך בהחלט מתוארות, החסר הנוירולוגי של האאורה נותר כנזק מוחי בלתי הפיך. מדובר בתופעה נדירה. הערכה של נוירולוג מומחה יכולה בצורה טובה יחסית להעריך את הסיכון על פי התיאור הקליני ולהפנות לבדיקות אם נדרשות.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח