VBS אירוע מוחי שקרה לי לפני חצי שנה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

25/02/2020 | 11:33 | מאת: rachel1948

אובחן אצלי אירוע מוחי מסוג VBS. בMRI הודגמו מספר מוקדים - היפר אינוטנסיים קטנים, לא מרובים, בחומר הלבן. מוקדים לא ספציפיים. אודה לך אם תאמר לי מה משמעות הממצא והאם הוא מהווה סכנה לחיי או עלול לגרום לי לנכות. מה הטיפול לאבחנה זאת. תודה, רחל שועלי 050-333-9588

באופן עקרוני, מוקדים היפאינטנסיים קטנים בחומר הלבן לרוב אינם ספציפיים ונשפטים לפי ההקשר הקליני, מדובר פעמים רבת בממצא שאין לא משמעות טיפולית. מוקדים אלו יכולים להצטבר עם הגיל ובקרב האוכלוסיה הבוגרת הינם ממצא יחסית שכיח. אולם, אם אכן אובחן כי לקית בשבץ מוחי מסוג VB, אבחנה זו דורשת בירור מעמיק ובראשו הדמיית כלי הדם המוחיים והצוואריים, בירור לבבי וריבוד סיכונים ווסקולרי. מומלץ להיות במעקב ובירור במסגרת מרפאה נוירולוגית העוסקת במניעת שבץ הקיימת במרבית בתי החולים בישראל.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח