הפרעות תחושה בגפיים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

15/06/2009 | 17:36 | מאת: טל

שלום רב ד"ר הלוי, אני בת 41, בריאה בד"כ, מזה שבוע וחצי אני סובלת מהפרעות תחושה (נימולים, תרדמות, עקצוצים, צריבה בשרירים...)שבאים והולכים. הבעיה החלה ביד שמאל, התפשטה לאחר כמה ימים לרגל שמאל ואתמול הופיע ביד ורגל ימין. לציין כי ביומייים לפני שהחלה התופעה הייתי בנסיעות אוטובוס ארוכות במשך סופשבוע שלם ובתנאים לא אידאלים (מבחינת צוואר וגב)וכל הסיפור החל מס' שעות לאחר גמר הנסיעה. בדיקת נוירולוג ראשונה הייתה תקינה לחלוטין והוא התרשם ממשהו "פריפרי ככל הנראה ולא מטריד" (צילום עמש"צ וחזה תקינים). בבדיקה נוירולוגית לאחר שבוע, התרשם רופא המשפחה מהחזרים מעט ערים בברכיים ובאותו לילה הופיעו התחושות בפלג גוף ימני(שגרמו לי להתעורר מהשינה אך גם נעלמו מהר). גם למחרת, לאחר שנת צהריים, התעוררתי עם פלג גוף ימני ושמאלי רדומים שהתאוששו מהר ונשארה תחושת צריבה קלה בשרירי הזרועות. ברצוני רק להוסיף כי אני חווה תחושת חולשה בגפיים (לא חולשת שרירים) מהסוג שחווים בשפעת. דרך אגב, התחושות מורגשות במיוחד בזמן מנוחה ובלילה. האם התמונה מחשידה ל- M.S או אולי למשהו פריפרי, האם אפשרי שכמו שזה הופיע כך זה ייעלם, האם בלט דיסק יכול לגרום לתמונה כזאת. אני יוצאת מדעתי מרוב חרדה. עד כמה מוצדקת דאגתי? לתשובתכם המהירה אודה

15/06/2009 | 19:12 | מאת: ד"ר חן הלוי

טל, הסיפור שלך עשוי להתאים לבעיה בחוט השדרה הצוארי. אינני סבור כי מדובר בדיסק מאחר ואת לא מתארת כאבים. אין מנוס מבדיקה נוירלוגית חוזרת (לעיתים התסמינים מתבהרים עם הזמן). במידה ואכן יש ממצאים יש לבצע הדמייה ( כנראה MRI) מכוונת לאיזור ה "חשוד". כמובן שיתכנו אפשרויות נוספות לתסמינים מהם את סובלת שאינני יכול לקבוע דרך האנטרנט. זה בלתי אפשר לקבוע אם התמונה מחשידה ל MS או לבעיה אחרת דרך הפורום. לדעתי אם התסמינים אינם נעלמים יש לברר אותם בהקדם.

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח