עליית פרוגרסטרון במהלך סטימולציה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

24/02/2011 | 00:03 | מאת: נתי

במהלך סטימולציה לקראת IVF ראשון, פרוטוקול הכולל תרסיס סופרפאק 3 פעמים ביום כדיכוי ,החל מ-7 ימים לפני המחזור . ביום השני למחזור ירדנו לפעמיים ביום סופרפאקט, והזרקת 133 פיוריגון . ביום 2 למחזור תוצאות בדיקות דם היו - E2 -297 PROG-1.4 LH-4.6 לאחר 6 ימים של הזרקת פיוריגון . E2-2277 PROG-3.6 LH- 1.3 . כעבור יומיים: E2-6400 LH-6.2 PROG-8.9. למחרת (יום 9 להזרקה) E2 -6100 PROG-9.3 LH-3. כלומר חלה ירידה בE2 ומנגד עליה נוספת בפרוגסטרון וירידה שוב ב-LH. השאיבה בוטלה. יש לציין כי אובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות אולם מבייצת עצמוני וסדיר יחסית. ידוע כי ה-LH גבוה יחסית באופן קבוע אף ללא סטימולציה , בהמשך יורד ולקראת הביוץ מזנק, לעומת זאת לא נצפתה בעבר בעיה של פרוגסטרון גבוה , לא בהזרעות על בסיס טבעי ולא בהזרעות עם הורמונים (66 םיוריגון). 1.מה לדעתך גרם לזינוק בפרוגסטרון? 2.האם זה מה שגרם לירידה ב-E2? 3.מה יכול למנוע הישנות תופעה זו? 4. האם LH גבוה בתחילת סטימולציה (כ-12 ביום 8 למחזור ויומיים לאחר מכן יורד ל-9) פוגע באיכות הטיפול בדומה לפרוגסטרון גבוה? כלומר האם מחייב דיכוי או שניתן להשיג תוצאות דומות גם עם פרוטוקול קצר?( מעדיפה קצר) 5.האם יש טעם בשאיבה עם פרוגרסטרון כזה? תודה רבה

25/02/2011 | 16:18 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנתי שלומות, העלייה בפרוגסטרון תוך כדי ירידה ב-E2 התרחשה בגלל תופעה של לוטאיניזציה מוקדמת בגלל העדר דיכוי מספיק ע"י הסופרפאקט. ריכוז גבוה של הפרוגסטרון בתוך הזקיקים (ובדם) בשלב זה מקלקל את הביציות ולכן השאיבה בוטלה. על הרופא המטפל לשנות את הפרוטוקול באופן מהותי לפרוטוקול ארוך על ידי זריקה בודדת של דקפפטיל או לעבור לפרוטוקול קצר תוך כדי דיכוי ע"י סטרוטייד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות