לידה רגילה או ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

03/09/2018 | 20:55 | מאת: מירה

בת 46 הריון ראשון אחרי תרומת ביצית. כעט בשבוע 30 מהלך תקין ללא מחלות רקע ללא סכרת לחצי דם תקינים. בהנחה שזה ימשיך ככה האם אני יכולה ללדת בלידה רגילה ? למה אומרים שבגיל שלי אני חייבת ללדת בלידה קיסרית?

10/09/2018 | 15:35 | מאת: פרופ' דב פלדברג

למירה שלום רב, כעיקרון הגישה להריון כל כך יקר בגיל יחסית מתקדם היא לידה בניתוח קיסרי. יחד עם זאת הכל תלוי בנתונים של ההריון וההתפתחות העוברית לקראת שבוע 36. במידה ומשקל העובר יהיה בערכים ממוצעים עם מצג ראש וכמות מים תקינה, בנוסף לתנאים צוואריים מתאימים, אין מניעה להתחיל את הלידה כלידה רגילה ורק במידת הצורך להעתיק את הלידה לחדר ניתוח לביצוע ניתוח קיסרי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות