לידה מס' 3

דיון מתוך פורום  לידה טבעית

08/05/2013 | 21:47 | מאת: אלי

שלום. יש לי כמה שאלות ... 2 הלידות הראשונות היו עם חתך חיץ.. השניה היתה עם חתך ענקי עד לישבן... האם יש סיכוי ללדת לידה רגילה בלי חתך? בלידה השנייה הייתי במעקב הריון בסיכון עקב דלקות שתן חוזרות ותת פעילות בלוטת התריס. האם זה מחייב שגם הריון שלישי יהיה גם בסיכון? תודה

באופן עקרוני יש סיכוי ללדת לידה רגילה ללא חתך,יש אפשרות לבצע עיסוי פרינאום כדי להפחית סיכוי לחתך. את העיסוי יש לבצע לפי הנחיות מקצועיות, תוך שמירה על הגיינה(בעיקר אצלך שיש הסטוריה של דלקות חוזרות בדרכי שתן).בנוגע לשאלתך השנייה, את תצטרכי יותר התייחסות במעקב ההריון עקב תת פעילות של בלוטת התריס, לא בהכרח תסבלי מדלקות חוזרות בדרכי שתן. חשוב לטפל מניעתי- להקפיד על שתיה מספקת, הגיינה והרגלי התרוקנות נכונים. בהצלחה

מנהל פורום לידה טבעית